Garenspinnerij Symfonie Orkest

Het symfonie-orkest van Cultuurhuis Garenspinnerij bestaat al meer dan 40 jaar. Het heeft tot september 2004 onder leiding gestaan van Edwin Wolf en is de loop der jaren uitgegroeid tot een symfonie-orkest voor gevorderde spelers dat symfonieën, opera-ouvertures, volks-, film- en musicalmuziek op zijn repertoire heeft staan. Tussen september 2004 en juni 2023 werd het orkest geleid door Maaike Gerlsma, geassisteerd door vaste-gastdirigent Ger de Zeeuw. Vanaf september 2023 is Dick Verhoef de dirigent van het orkest.

Het orkest repeteert elke donderdag van 17.30 tot 19.00 in het gebouw van Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34B in Gouda.

Het orkest treedt tweemaal per jaar op in het Theater van de Garenspinnerij tijdens de Zomer- en Winteruitvoeringen van de Garenspinnerij. Daarnaast zijn er concerten en optredens bij culturele activiteiten zoals kinderconcerten en Keti Koti.

Deelname aan het orkest is mogelijk voor orkestmuzikanten met een B-diploma of vergelijkbaar niveau. De muzikanten hoeven niet persé leerling te zijn van Cultuurhuis Garenspinnerij.

Informatie over de tarieven is verkrijgbaar op de website van Cultuurhuis Garenspinnerij.


symfonie-orkest wiericke.com