Garenspinnerij VrijeTijds Orkest

Zin om wekelijks samen te spelen met volwassenen die allen een orkestinstrument bespelen op een redelijk niveau? Kom eens luisteren of meespelen om de sfeer te proeven bij het Vrijetijds Orkest van Cultuurhuis Garenspinnerij. Het orkest heeft momenteel dringend behoefte aan strijkers om het orkest aan te vullen, maar ook blazers zijn van harte welkom.

Het orkest repeteert elke maandag van 13.30 tot 14.30 in het gebouw de Garenspinnerij aan de Turfsingel 34B in Gouda.

Het orkest treedt enkele malen per jaar op in verzorgingstehuizen, de bibliotheek, tijdens Kaarsjesavond, de Goudse Hofstededagen of Goudawaterstad. Ook werkt het orkest zo nu en dan mee aan schoolconcerten.

Het repertoire omvat (licht) klassiek, opera, volks- en musicalmuziek. Zo verzorgden we in de jaren 2008, 2009 en 2010 een serie schoolconcerten tijdens de Kunstronde met muziek uit Carmen van Bizet en speelden we op de Goudse Hofstededagen onder andere de Ouverture le Nozze di Figaro, Ierse en Russische volksmuziek en een potpourri uit de musical Fiddler on the Roof.

Iedereen die een aantal jaren een blaas-, een strijkinstrument, harp, accordeon, piano of slagwerk speelt, tijd heeft op maandagmiddag en zin heeft om op een ontspannen manier samen muziek te maken, kan meedoen.

Informatie over de tarieven is verkrijgbaar op de website van Cultuurhuis Garenspinnerij.


vrijetijds-orkest wiericke.com